26 Kasım 2007 Pazartesi

COCINA ASTURIANA "PARRILLA" ASTURIAS MUTFAGI " IZGARA"


Bugun sizlere Asturias bolgesinden tipik bir izgara restaurantini anlatacagim.
Gijon sehrinden arabayla yaklasik 30 dakikalik bir yolculuktan sonra dogayla icice Villaviciosa kasabasina variyorsunuz...



Bu koyde cok tipik bir Asturias izgara lokantasi sizi bekliyor olacak.Ancak eger randevusuz gitmisseniz bir hayli bekliyorsunuz.Cunku emin olun butun Ispanyollar yemegi cok seviyorlar ve rezervasyonlar haftasonundan once yapilmis oluyor. Beklemek zorunsa kalirsaniz lokantanin bahcesinde tipik Ispanyol icecegi olan Sangria icerek zaman gecirebilirsiniz.
Sangria :


Meyve suyu veya şarabın içine çeşitli meyvelerin doğranmasıyla elde edilen bir içecektir. Özellikle yaz aylarında oldukça fazla tüketilir. Hazır olarak süper marketlerde bulabilirsiniz.Barlarda taze yapılmış satılır. Yaz aylarında sokak festivallerinin değişmez içkisidir. 2 Kisilik ve 4 bardak Sangria yaklasik olarak 13-15 euro civarinda.Icindeki alkol orani cok dusuk oldugu icin denemem konusunda cok israr ettiler ancak tadinin neye benzedigini hala bilmiyorum :)


Eger haftasonu icin randevunuz varsa beklemeden yemek salonuna geciyorsunuz ve yemek icin menuyu inceleyebilirsiniz artik:)
Restaurantin heryeri tipik Ispanyol ve Asturias sembolleri ve gelenekleriyle ilgili materyallerle dekore edilmis.Ispanyanin hemen her bolgesinde lokantalarda ve barlarda dekorasyona cok onem veriliyor.
Bu tip lokantalarda kimi zaman tatmaniz icin saraplar ve tipik icecekler ucretsiz olarak sergileniyor...
Ne yiyeceginize karar verdiyseniz acilis aperatiflerinizide soylemissinizdir.Et yiyorsaniz Croquetas -Kroket- Queso/Parrila -kizarmis peynir- ve Ispanyol ekmegi -Pan- la guzel bir acilis yapabilirsiniz.



Arkasindan izgara et tabiki en guzel secenek olacak bir izgara lokantasi icin...

Eger etinizin cok pismis olmasi icin onceden garsonu uyarmazsaniz cok renkli bir surprizle karsilasabilirsiniz :) Ancak Ispanyollar buyuk bir afiyetle belkide cogumuzun tercih etmiyecegi bu eti yiyorlar.





Biraz sonra yemegin hemen ardindan -mutlaka- tatlilar soylenecek ve hemen arkasindanda kahve ve caylar icilecek. Bu lokantada tipik Ispanyol tartlarindan tadabilirsiniz... Meyveli, cevizli, peynirli yumurtali...





Tum bu yedikleriniz icin - bahcedeki aperatifleriniz -de dahil 4 kisi icin 100-120 euro civarinda bir odeme yapiyorsunuz... Simdiden hepinizin aciktigini hissedebiliyorum. Dunyanin neresinde ne yiyorsaniz su anda hepinize BUEN PROVECHO diyorum AFIYET OLSUN :) ...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

your see man my very handsome dear:)ı love this man :):)of course blog owner too:)