13 Kasım 2007 Salı

Acuario De Gijon... GIJON AKVARYUM


5000 LITRE SU ICINDE BINLERCE OKYANUS CANLISI























Gijondaki akvaryumu ilk ziyaret ettigimde hayretler icinde ne kadarda buyuk demistim ancak daha sonra Tenerifede ( Kanarya adalari) neredeyse 3 kati buyuklukte baska bir akvaryum gordugumde Gijondakinin sadece bir havuz oldugunu dusunmustum :) Iste sizlere o kucuk! havuzdan resimler...
























Icerisinde, dunyanin butun buyuk okyanis ve denizlerinden getirilen canlilarin oldugu bu akvaryumun giris ucreti 10 euro cocuklar icinse 5 euro ...Eger bir rehber esliginde gezmek istiyorsaniz 30 euro odemeniz gerekiyor. Kucuk cafeteryasinda meshur ispanyol omletinin tadinada bakabilirsiniz.













































































Akvaryumda, butun canlilar icin ozel bolumler olusturulmus ve bu bolumlerde, bu canlilarin geldikleri denizlerin yasam sartlarina uygun (deniz sicakligi vs.) yasam alanlari olusturulmus.


















Kopek baliklariyla aranizda sadece birkac santim ve kalin bir cam var...
Bu oldukca heyecan verici.:)





















Penguenlerin oldugu bolum kar yagacak sekilde ozel olarak sogutulmus.Yuruyen bi yol uzerinde hareket etmeden yaklasik 10 dakika icerisinde penguenlerin butun yasamlarina tanik oluyorsunuz.Bir kisim penguen yapay olarak olusturulmus dag uzerinde karin altinda gezerken digerleri ise buz gibi soguk sularda yuzmeyi tercih ediyorlar.




































Resimdeki adam baliklari besliyor.
Simdi onlarin yemek zamani

















3 yorum:

Gledwood dedi ki...

Wow this stuff is amazing...

Sorry I cannot speak Turkish at all... I hope you can follow my English!

Your photos came up on Blogger Play so I just thought I'd say hi as I drifted on past!

All the best to you!

from
Gledwood
"Vol 2"...

Unknown dedi ki...

funda resimler süperrrrrrrr

buraya da götür beniiiiii:))

Pablo Gómez dedi ki...

Hi, Funda can´t speak much english but I´m her husband and I have no problem with it :) :) Thanks for your comments, we are glad you liked it!! We really enjoyed that day at the Gijon Aquarium. Greetings from Asturias, Spain...