8 Kasım 2007 Perşembe

Ispanyol Mutfagindan Ornekler


Ispanya Mutfagi cok renkli ve cok cesitli oldugundan butun mutfagi bir seferde anlatmak cok zor . Bu sebeple sizlere zaman zaman Ispanyanin degisik yerlerinden -sadece denedigim- ve resmettigim ornekleri sunacagim bazen sizlere tarifler verirken bu tarifide mutlaka denemis olacagim :) Mutfaga, yemek yapmaya merakli olanlara ve yemek yemegi sevenlere Ispanyol mutfagi cok cesitli secenekler sunuyor...
















Maiz yani misirin Ispanyol mutfagindaki yeri ozellikle Asturias bolgesinde cok buyuk.Resimler( Gijon/Asturias/ Botanic Jarden ) misirin tarihsel gelisimini ve Ispanyadaki butun hikayesini anlatiyor.
















Eskiden yiyecekleri uzun sure saklamak icin depo olarak kullanilan tipik Asturias evi .

Patatas Fritas :Alioli-Bravas-Cabrales
Ispanyada hemen her restaurantta patates kizartmasi degisik ve tipik soslarla menulerde yer aliyor.Resimde

bir cesit tipik mavi Asturias peyniri sosu, aci sos ile ve degisik otlarla mayonezin karistirilmasi sonucu elde edilmis bir sos ile 3 cesit patates kizartmasi goruyorsunuz .






Pote: Tipik Asturias yahnisi , bu yemek bizim kurufasulyeye benziyor ancak onlarda icindeki et cogunlukla domuz oldugu icin sadece resmini cekmekle yetiniyorum :)






















Revuelto : Bu aperatif yumurta, karides ve mantar ana malzemelerinden olusuyor. Ispanyol mutfaginda deniz urunlerinin oldugu kadar yumurtaninda yeri cok onemli.Hemen her aperatifte ve giris yemeklerinde yumurtayi gormek mumkun.


1 yorum:

Unknown dedi ki...

ay yerim onların asturias evlerini:))
biz de de serender deniyo onlara
lazcası da nayla bi kere:)))

revuelto yu çok severim sanıyorum çünkü ben de tam bir yumurta hastasıyım:))
her türlüsünü yerimm valla:))

evet günlük yorumum bu kadar, çalışş boi oturmak yok:))))
hızıma yetişşşş
öptümmmmm