25 Mart 2008 Salı

Chocolate con Churros...Los churros son una comida típica Española...

















Ispanyol´larin yaptigi ama gorunusu bizim tulumba tatlısina benzeyen (bir farkla serbetsiz, uzerine toz seker serpiyorlar)ve Churreria denen bizim büfeleri andıran yerlerde ve cafeteryalarda satilan bir tur hamur tatlisidir Churros.Supermarketlerde de dondurulmus olarak bulmak mumkun.Bu tipic Ispanyol tatlisi bazi ulkelerede yayilmis durumdadir.Mesela; Uruguay, Argentina, Chile, México, Perú, Republica Dominicana ve Venezuela. Brezilya´da da oldukca populer bir tatlidir. Genellikle sıcak çikolataya birlikte yenir.Kahvaltida yada cafeteryalarda dinlenmek ve birseyler icmek icin oturduklarinda sikca tuketirler.Yapımı son derece basit ve ucuzdur.























Malzemeler:
250 ml (yaklaşık 1 cup) su
250 ml un
125 gram tereyağ
1/2 çay kaşığı tuz
3 yumurta
125 gram şeker
kızartma yağı






Sıcak çikolata için:
125 gram bitter çikolata
500 ml süt
1 çay kaşığı mısır unu (koyulastirmak için)
4 yemek kaşığı şeker






















Hazirlanisi :

Churros hamuru için; suyu, tereyaği ve tuzu bir tencerede kaynatın.Unu ekleyin ve kısık ateşte tahta bir kaşıkla hızlı hızlı, karıştırin.Karışım bir top şeklini aldığında ateşin altını kapatın, karıştırmayı bırakın.Yumurtaları bir kaba kırın ve iyice çırpın,daha sonra çırpılmış yumurtaları da karışıma ekleyin ve hamuru iyice karıştırın.Yaptığınız churros hamurunu krema sıkma aletiniz ile ince uzun, tulumba tatlısı görünümünde 4-5 cm'lik parçalar olarak çıkartın.Eğer krema sıkıcı aletiniz yoksa elinizle yapın parçaları.Derin bir tavada kızdırdığınız yağa üçer üçer atın yaptığınız churros'ları altın sarısı olana kadar kızartın.Kağıt mutfak havlusu üzerine koyun, fazla yağı çektirin.Bütün churros'lar kızardıktan sonra üzerlerine şeker dökün.Bu arada sıcak çikolatayı hazırlayin.Bunun için sütün yarısı ve çikolatayı bir tencerede çikolata tamamen eriyene kadar ısıtın.Kalan sütün içine mısır ununu ekleyip iyice karıştırın ve daha sonra bunu tenceredeki süt-çikolata karışımına şekerle birlikte ekleyin.Kısık ateşte 5 dakika kadar (ya da karışım koyulaşıncaya kadar) karıştırın.Sıcak çikolatayı kucuk fincanlarda servis edin.























Afiyet Olsun...

1 yorum:

cemre dedi ki...

iyi günler... ispanya yemekleri üzerine araştırma ve sunum hazırlıyorum.Size danısmak icin iletisim adresiniz var mı acaba?
Yardımcı olursanız cok sevinirim