2 Şubat 2008 Cumartesi

Festivaller ve Carnavallar Ulkesi Ispanya...










Dunya uzerinde, eglenmeyi bu kadar cok seven ve becerebilen bir baska milllet daha tanimiyorum.Belki vardir ancak ben henuz kim olduklarini bilmiyorum :)
Ispanyollar eglenmeyi ve eglenceyi hayatlariyla oylesine butunlestirmis ve olaganlastirmislar ki hayatin o buyuk stresleri icerisinde bazen belkide baska bir dunyadan gelmis olabilirlermi diye dusunebiliyorsunuz :)Iste o meshur Ispanyol eglencelerinden 2 tanesini sizlerle paylasmak istiyorum.Bunlardan bir tanesi Carnaval... :) Ne Carnavali oldugunu neden duzenlendigini tam olarak anlayabilmis degilsemde o buyuk curcunaya kiyafet degistirerek ve tabiki Turk kiyafetleri giyerek katildigimizi da soylemeden gecemiyecegim :) Bu Carnaval oncesinde butun marketlerde ve bu is icin ozel acilmis shoplarda degisik kulturlere ve karakterlere ait kiyafetler sergilenmeye basliyor ve inanilmaz bir hizla satilarak o buyuk gece icin sahiplerini buluyor.





















Bu buyuk gecede kucuk cocuklar ve hatta bebekler bile kiyafet degistiriyorlar :)Kimi kucuk bir ordek yavrusu olurken kimi kaplan ve kimide kizilderili oluyor...


Insanlar, o gece once gecit torenini seyredip ardindan caddelerde cafelerde sabahlara kadar surecek eglencelerle Carnaval coskusunu yasiyorlar.
Gecit toreninde kizilderililerden,uzaylilara,dogudan batidan insan tiplerine ve hatta robotlara kadar bircok tipleme cesitli animasyonlarla gosterilerini sunuyorlar.













































































Gece boyunca devam eden eglenceler ertesi gun tekrar basliyor ve gecit torenindeki butun karakterler ve bando ekipleri 2. kez sehir turu icin sehir meydaninda hazirliklarini tamamliyorlar.Bu sirada normal giyinmis insanlarada rastliyoruz :)


















Kediler,tas devrinden insanlar Pinokyolar, peri kizlari tavsanlar ve daha pekcoklari...
































































































































Estatua de Pelayo2. gunun sonunda eh artik bitmistir bu kiyamet diye dusunuyorsaniz maalesef yaniliyorsunuz cunku ben 1 hafta kadar sokaklarda farkli kiyafetlerde insanlar gordum.Ancak buyuk gecit toreninin oldugu aksam sehrin unlu Pelayo heykelide geleneksel olarak yapilan bir sakayla Carnavaldan payini aliyor:)
Ve 3 Kral gecesi...Reyes...
5 Ocagi 6 Ocaga baglayan gece duzenlenen bu gosterinin cogunlukla amaci kucuk cocuklari sevindirmek. Bir cesit cocuk bayramida diyebiliriz.Bu gecede yine insanlar caddeler boyunca yerlerini alarak yapilacak gecit toreni icin hazirlaniyorlar.Cocuklar gecit torenindekilere atmak uzere konfetilerle bekliyorlar.
























Gijon orkestrasinin acilisiyla baslayan gecit toreni cok sayida bando takimin ve 3 kralin geldigi ulkelerin temsilleriyle devam ediyor ve sehir meydanindaki eglencelerle gece sona eriyor.Carnavaldan daha erken bitiyor olmasinin sebebi bu gecenin ozellikle cocuklar icin duzenleniyor olmasi.



















































































Melchor, Gaspar ve Baltasar isimli krallardan en cok ragbet goreni ve sevileni Baltasar.




















Gecit toreninde Romalilar, Misirlilar, Araplar hatta Mogollar bile var.







































Roscón de Reyes
Ve tabiki bu bayram icin ozel olarak hazirlanan pastalar.Pastanin icinden 2 tane sans sembolu cikiyor. Biri iyi sans digeri kotu sans icin. Kimin diliminden kotu sans fasulyesi cikarsa o kisi pasta aliyor. Bende pasta aldim :))) ama iyi sans sembolude bana cikmisti o zaman ne oluyor kimse bilmiyor :)))






Gecenin sonunda sokaklar birdaha goremiyecegimiz kadar :) kirlenmisti. Gelenege gore o gece krallar uslu cocuklara guzel hediyeler verirken yaramazlik yapanlarada komur sekeri birakiyormus....Pastamizi yedik ama komur sekerleri hala duruyor 2010 yilina kadar dayanabiliyormus
:)))....

Hiç yorum yok: