17 Ocak 2008 Perşembe

Gijon´da Bir Turk Kebapcisi

Kebapci dedigime bakmayin :)Elbetteki acili Adanalar, Urfalar, salgam sulari ezmeler ve saymaktan buyuk zevk aldigim bin turlu kebapci specialleri yok :)Ancak Gijon´da, binlerce kilometre uzakta bu ozlemimizi biraz olsun giderecek bizim kesfettigimiz 4 Turk lokantasi var.Turk dedigimede bakmayin cunku bu lokantalari Pakistan´lilar isletiyor Iste size bir alisveris merkezindeki Doner Kebap Lokantasi !..





Ispanyol´larin oldukca ragbet gosterdigi mutfaklardan biride Turk mutfagi.Ragbet gosterilmeyecek gibide degil hani mutfagimiz :)Ancak dusunuyorum da sadece birkac cesit Turk yemegi ki onlarda kendi usullerince yapilmis bulunan bu lokantalar bu kadar ragbet goruyorken birde tam tesekkullu bir Turk mutfagi ne yapardi Allah bilir:)























Duvarlarina Turkiye ile ilgili resimler asilmis...







Ispanyol´lar "v" harfini "b" seklinde okuduklarindan bizim Baklava´da Baklaba oluvermis :)
















Menulere goz attigimizda aslinda bizim menulere cokta benzemedigini hemen anlayabiliyoruz.Menuler Ispanyol yemek yeme aliskanligina uygun olarak duzenlenmis. Baslangic olarak mutlaka salata yada borek arkasindan ana yemek ve tatli sonrasinda kahve yada cay ... Oysaki biz bir kebaciya gittigimizde direk ortaya karisik izgarayi istemis ama oncesindede mutlaka findik lahmacunlari yemis oluruz acili ezmeyle :)




















Restauranttaki gorevli, doneri elektrikli bicakla kesiyor ve sagolsun Turk oldugumu ogrendiginde muzigi Turk muzikleriyle degistirerek jest yapiyor :)























Bizde kurali bozmadik ve baslangic olarak sigara boregi istedik.Boregi cok begendigimden olsa gerek :) hemen garsona bu boregin yufkasini nereden bulduklarini sorduk:) cunku burada yufka olmadigi icin bu konuda daha once hayal kirikligi yasamistim.Fakat gorevli daha sonra bu boreklerin hazirlanmis olarak Turkiye´den geldigini soyleyip hatta borek kutusunu gozumuze sokarcasina :) bak sizin ulkeden geliyor dediginde hayal kirikligim dahada bi artmisti :))neyseki yufka acmayi biliyorum :))) Daha sonrasinda yedigimiz lahmacun artik burada alismaya basladigim klasik Ispanyol usulu lahmacundu :) lahmacun icerisinde salata, doner, bol mayonez,ketcap hatta isteseniz peynirde koyuyorlar :) Turkiye´de rahatlikla 3 lahmacunu yiyebilen ben :) bunun ancak yarisini yiyebiliyorum cunku cok buyuk.



ve sonrasinda Doner Plato - Doner tabagi-

Fiyatlari oldukca makul olan bu Turk lokantalari her ne kadar zengin Turk mutfaginin yerini tutmasada, dunyanin butun mutfaklarindan lokantalarin oldugu Gijon´da hic yoktan iyidir diye dusunuyorum.Kimbilir belki bir gun, girisimci bir Turk, buradaki potansiyeli farkedip Turk yemeklerini usta ascilarla Ispanyol´lara sunmak isteyebilir...

1 yorum:

Pablo Gómez dedi ki...

Oyoyoyoy....... Ne güzel yemeeeeeek var Ispanyadaaaaa...!!! :) :)