27 Ağustos 2010 Cuma

İZDOP GİJON'DAKİ JOVELLANOS TİYATROSUNDA SAHNE ALIYOR

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) Selman Ada'nın Aşk-ı Memnu adlı iki perdelik operasıyla Carl Orff'un Carmina Burana adlı balesini Gijon'da sahneleyecek. Şehir Meclisi ile Jovellanos Tiyatrosu tarafından düzenlenen 2010 yılı Antonio Medio Sezonu kapsamında sunulacak gösteriler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilecek.

 
İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin geçen sezon sahnelediği ve İzmirli sanatseverlerin büyük ilgiyle izledikleri Aşk-ı Memnu'nun İspanya'daki gösterisini, besteci Selman Ada yönetecek. Tarık Günersel tarafından librettosu yazılan Aşk-ı Memnu, Ankara Devlet Opera ve Balesi'nden Murat Göksu'nun rejisiyle sahneleniyor. Eserin dekorları Nihat Kahraman, kostümleri Sevtaç Demirer'e ait. Koro şefliğini Ali Hoca, ışık tasarımcılığını Oktay Kanca'nın üstlendiği Aşk-ı Memnu'da solo rolleri Burcu Kılıç, Aytül Büyüksaraç, Fahri Önoğlu, Teyfik Rodos, Evren Kayacan, Fırat Yalçınkaya, Evrim Keskin, Linet Şaul, Hüseyin Çanlıoğlu, Murat Direk paylaşıyorlar.

Eserde 19. yüzyılın sonunda yaşayan zengin ve aylak bir toplumsal sınıfın yaşam biçimi, Türk aile yapısının batılı yaşam biçimi içinde çözülmesiyle oluşan sorunları, yeniden şekillenen dünya görüşleri ve sağlıksız ilişkiler anlatılıyor.


Öte yandan, İzmir'de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle, sahnelenen Carmina Burana, İzmir Devlet Opera ve Balesi solist sanatçıları, bale sanatçıları, orkestra sanatçıları ve koro sanatçılarının katılımıyla İngiliz koreograf Robert North'un koreografisiyle sunuluyor. Eserin İspanya'daki gösterisini şef Tulio Gagliardo Varas yönetecek. Julian Moss'un sahneye koyduğu eserin dekor ve kostümleri Sevtaç Demirer tarafından hazırlandı. Koro şefliğini Ali Hoca üstlenirken, eserin ışık tasarımlarını da Oktay Kanca yaptı. Soprano soloyu Evren Kayacan, tenor soloyu Erdem Erdoğan, bariton soloyu da Gükhan Koç seslendirecekler.

Hiç yorum yok: