12 Nisan 2010 Pazartesi

UAM'DA BU HAFTA TÜRKİYE GÜNÜ DÜZENLENİYOR


Türk İspanyol Derneği (AHIT), İspanya'nın başkenti Madrid'de bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Ülkenin saygın üniversitelerinden, 'Universidad Autonoma de Madrid'te (UAM) önümüzdeki hafta düzenlenecek Türk Günü'yle, İspanya'da Türkiye'nin tarihi ve kültürel değerleri tanıtılacak.

AHIT başkanı M.Fatih Erden, Cihan'a yaptığı açıklamada, İspanya'da ilk kez bir Türk günü düzenleme heyecanı içerisinde olduklarını ve hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. İspanyol vatandaşlarına Türk kültürünü tanıtmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Erden, organizasyon hakkında bilgi verdi.

15 Nisan'da gerçekleşecek olan program, İspanyol akademisyenlerin Türkiye üzerine yapacakları sunumlarla başlayacak. Üniversite'nin Cantoblanco Kampüsü'nde açılacak Türk çadırında ise ebru sanatı gösterisi ve sergisi ile geleneksel el sanatlarının yanı sıra zengin Türk yemekleri ve tatlıları yer alacak. Madrid'deki Türk Günü, programın üçüncü ayağını oluşturan Klasik Türk Sanat müziği konseriyle sona erecek. Diğer taraftan program bitiminde yapılacak çekilişle, talihli üç katılımcı, organizasyona sponsorluk yapan Viajes Bosforo turizm şirketi tarafından Türkiye'ye götürülecek.

İspanya ile Türkiye arasında köprü görevini üstlenen AHIT (la Asociación Hispano-Turca), 2006 yılında kuruldu. Kültürel ve eğitim faaliyetler başta olmak üzere çeşitli organizasyonlar düzenleyen AHIT derneği, iki ülke arasında iş yapmak isteyen işadamlarına da destek veriyor.

Etkinliğe tabiatıyla UAM içinde yer alan GANETU da destek veriyor.

Hiç yorum yok: