9 Ekim 2009 Cuma

ANA PASTOR VE HEYETİ ANKARA'DA TEMASLARDA BULUNDU




Ziyarette konuşan Türkiye-İspanya Parlamentolarası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, iki ülke arasındaki ilişkinin 14. yüzyıla dayandığını, özellikle son 10 yılda bu ilişkilerin en yüksek noktaya ulaştığını ifade etti.




Hükümetler arası ilişkilerin de en üst seviyede olduğunu belirten Demirkıran, parlamentolararası ilişkilerin bu seviyeye ulaşmasını arzuladıklarını söyledi.




Türkiye-İspanya Parlamentolararası Dostluk Grubuna üye çok sayıda parlamenterin bulunduğunu kaydeden Demirkıran, bunun, İspanya'ya duyulan sempatinin bir göstergesi olduğunu anlattı.




Demirkıran, ayrıca, AB sürecinde Türkiye'ye verdiği destekten ötürü İspanya'ya teşekkür etti.




İspanya Parlamentosu İkinci Başkan Yardımcısı ve İspanya-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Pastor da iki ülke arasında yüzyıllar önce başlayan ilişkilerin gelişmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Pastor, bu ilişkilerin iki ülke için çok faydalı sonuçlar doğuracağına inandığını kaydetti.




TBMM'ye gelmeden önce Anıtkabir'i ziyaret ettiklerini dile getiren Pastor, ''Orada, halkınızı ve tarihinizi daha iyi tanıdık. Neden Türk olduğunuz için bu kadar övündüğünüzü daha iyi anlamış olduk'' dedi.




Pastor ve beraberindeki heyet, daha sonra TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Soner Aksoy ve komisyon üyeleriyle görüştü.

Hiç yorum yok: