19 Ağustos 2009 Çarşamba

LONELY PLANET'TEN 154 SAYFALIK ÖZEL TÜRKİYE SAYISI


PASION TURCA


Lonely Planet dergisi 7. sayısı İstanbul özel sayısının ardından, 24. sayısını da Türkiye'ye adadı.




154 sayfalık Lonely Planet'ın 24. sayısının tamamı neredeyse (20-130 arası, 110 sayfası) Türkiye dosyasına ayrılıyor...




Lonely Planet dergisinin Ağustos sayısı “Yunanistan ya da İtalya’dan daha fazla klasik döneme ait arkeolojik kalıntının ve birbirinden leziz yemeklerin bulunduğu Türkiye’nin gezginleri kendine hayran bıraktığı” satırlarıyla başlıyor...




“Kuşbakışı Türkiye” dosyasıyla açılan dergide sabırlı, hoşgörülü ve konuksever halkıyla ülkemiz, İspanyolların kendilerini evinde hissettiği, mükemmel bir altyapıya sahip bir turizm cenneti olarak tanıtılıyor...




“1001 Yüzlü Şehir” başlıklı dosyayla tarihi ve turistik yerlerinden gece hayatına, eski çarşı pazarlarından modern alışveriş merkezlerine İstanbul tanıtılıyor. Boğazı’nın Asya ve Avrupa’yı ayırdığı, sokaklarında her türlü müziğin dinlendiği, binlerce yıllık tarihi olan İstanbul'un bugün de Türkiye’nin ekonomi ve kültür başkenti olduğu ifade ediliyor.




Istanbul'un ardından Trabzon’dan Kaçkarlar’a, Rize'den Safranbolu’ya Karadeniz sahili en belirgin özellikleri ile tanıtılıyor. Ülkemizin tarihi mirası doğudan batıya İpek Yolu dosyasında gözler önüne seriliyor. Sadece peri bacalarıyla değil, yeraltı şehirleri ve Göreme Açıkhava Müzesi’ndeki freskolarıyla İspanya’da popüler bir tatil yöresi olan Kapadokya'ya da Lonely Planet dergisinde geniş yer ayrılmış.




“Her şeyin başladığı deniz” dosyasında Troya’dan Bergama’ya, Efes’ten Pamukkale’ye Akdeniz ve Ege bölgelerine de geniş yer veriliyor. Sayfalarında ülkemizdeki inaçlara da yer veren dergide Doğu Anadolu Bölgesindeki kiliseler ve Mevlevilik de geniş geniş anlatılıyor.




Özel Türkiye sayısında her 10 Kasım’da saat 09.05’te Atatürk’ün anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunduğumuza dikkat çekilmiş. İspanyolcaya çevrilen Yaşar Kemal ve Nazım Hikmet gibi büyük yazarlarımızın eserleri hakkında bilgi verilirken halı ve kilim kültürümüz ve çaya düşkünlüğümüzden de bahsediliyor.




Lonely Planet Türkiye özel sayısı ülkemizin 7 bölgesi hakkında pratik bilgilerin verildiği 13 sayfalık bir rehber ile tamamlanıyor.




Yapılan bu çalışma ile ülkemizin milyonlarca dolarlık bir tanıtımı yapılırken, Türkiye hakkında İspanyolca çok ciddi ve güncel bir kaynak eser de oluşturuluyor.






Madrid Turizm ve Kültür Müşavirliği'nin son 3 senedir halkla ilişkilerini sürdüren, İspanya ve Türkiye eğlence hayatında son dokuz yıldır önemli bir yere sahip olan Pasion Turca birbirinden farklı projeler ile Türkiye tanıtımlarına devam ediyor. Türkiye'ye Monica Molina, Pink Martini, Cesaria Evora, Joaquin Cortes, Paco de Lucia, Lara Fabian, Azucar Moreno, Mariza gibi çok sevdiğimiz sanatçıları yıllardır getiren ve bizlerle tanıstıran Pasion Turca, daha önce de Guess'in dünya takvimi çekimleri, özel GEO Türkiye sayısı, Intramurros özel sayısı, Conde Nast kapak çekimleri, Monica Molina albüm kapaği özel çekimleri, İspanya'da kültürel çıkarma yaptığımız La Mar de Musicas festivali, ünlülerle Türkiye tanıtımı gibi çarpıcı projelere imza atmıştı... İspanyol ve Latin dünyasının ünlü isimleri Lolita, Rosario, Marta Sanchez, Chenoa, Monica Molina, Azucar Moreno, Poty, Ana Milan, Belinda Washington, Paula Vasquez, Paco Leon, Carlos Baute, Falete, David Delfin, Miguel Abellan, Arturo Arribas, Manu Tenorio'nun aralarında bulunduğu 30'den fazla ünlü simayı Madrid Turizm ve Kültür Müşavirliğimiz destekleri ile Türkiye'de ağırlamış ve imajlarını Türkiye'nin güzellikleri ile birleştirip yazılı ve görsel basında milyonlarca dolar değerinde kapak haberler yaptırmıştı. Son üç senede yapılan çalışmalar ile turist sayısındaki 4 kata yakın artış dikkati çekerken, İspanya'daki en son sürpriz sayfalarının tamamını Türkiye'ye ayıran Lonely Planet Türkiye Özel sayısı.

Hiç yorum yok: