13 Eylül 2011 Salı

İspanya ile demiryolu işbirliği


Ajanslar/Hispanatolia                              

İspanya Demiryolları Altyapı Başkanı (ADİF) Antonio Gonzalez Marin, Türkiye'nin çok kısa sürede hızlı tren hattında çok büyük gelişme gösterdiğini söyledi. Marin ve beraberindeki Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Gelişmeler Dairesi Başkanı Luis Lopez ve Uluslararası İlişkiler Müdürü Joaquin Jimenez Otero ile birlikte, 23 Ağustos'ta seferlerin başlatıldığı Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren Hattı'nda incelemelerde bulundu.


TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ile birlikte Ankara-Konya hızlı tren seferine katılan Marin ve beraberindeki heyet, tren hattını test etti. Genel Müdürü Karaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara-Konya yüksek hızlı tren seferlerine bir süre önce başlandığını ve vatandaşlardan çok büyük ilgi gördüğünü söyledi. Türk şirketleri tarafından yapılan, toplam 306 kilometrelik tren hattını, İspanyolların da görmesini istediklerini belirten Karaman, ''Genel Müdürü, davet ettik, hattı gördü. Gerçekten iyi bir hat olduğunu söyledi. Biz de bundan çok mutlu olduk'' diye konuştu. İspanyollarla daha önce hızlı tren hattı yapımında işbirliği yaptıklarını anımsatan Karaman, bu ziyaretin işbirliğinin geliştirilmesi açısından faydalı olacağını kaydetti.


İspanya Demiryolları Altyapı Başkanı Marin de Ankara-Konya seyahatinde, Türkiye'nin kısa sürede yüksek hızlı tren hattında çok büyük bir gelişme gösterdiğini gördüğünü belirterek, ''Bu gelişme beni çok tatmin etti, çok mutlu etti. Tamamen yenilikçi, modern bir yol'' dedi. ''Hızlı tren hattının tamamıyla mükemmel bir şekilde yapılmış olduğunu söyleyebilirim'' diyen Marin, devamla şunları kaydetti: ''Yolun çok güvenli olduğunu görüyorum. Her yönden mükemmel bir şekilde yapılmış bir yüksek hızlı tren hattı. Güvenilir bir yol. Türkiye'de demiryollarının geliştirilmesi için birkaç yıldır birlikte çalışıyoruz. Tekrar görüşüp değerlendirme yapmaktan mutlu olduk. Bu ziyaretimizde çalışmalarımıza nasıl devam edeceğimize de karar vereceğiz.''


Hiç yorum yok: