15 Ocak 2010 Cuma

TOM CRUİSE İSPANYOL TURİZMİNİN HİZMETİNDE

Küresel ekonomik krizden büyük darbe alarak çıkan İspanya turizmi, ümidini Hollywood yıldızlarına bağladı. Turizmde bu sabah'ın Daily Mail Gazetesi'nden aldığı habere göre; İspanya Hükümeti, Tom Cruise ve Cameron Diaz'ın başrollerini paylaştığı "Knight and Day" adlı filme ülke tanıtımı için özel destek veriyor.

İspanyol yetkililer, iki ünlü Hollywood yıldızının rol aldığı film sayesinde İspanyol şehirlerinin popülaritesini arttırmayı hedefliyor. Euro bölgesi dışındaki pazarlardan gelen ziyaretçi sayılarında ciddi düşüşler yaşayan İspanya, özellikle şehir turizmini canlandırmayı amaçlıyor.

İspanya, turizmi canlandırmak için daha önce de çeşitli Hollywood yapımlarına önemli destekler vermişti. Başrolünü Scarlett Johansson'un üstlendiği "Vicky Cristina Barcelona" filmi, Barselona şehri için önemli bir tanıtım sağlamıştı.

Kanarya Adaları yönetimi de 1973 yılında ünlü aktör Steve McQueen'in başrolünde oynadığı "Papillon" filminin yeniden çekilmesi için bütçe desteği verme kararı aldı. Filmin yapımcılığını Schindler'in Listesi ve Gladiator gibi Oscar'lı filmlerin de yapımcısı olan Branko Lustig yapacak.

Lustig geçen yıl konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Buradaki yetkililer filmleri sevdikleri için değil parayı seçtikleri için destek veriyorlar. Biz onların sokaklarını, insanlarını çekeceğiz ve dünyaya yayacağız" şeklinde konuşmuştu.

Hiç yorum yok: