2 Temmuz 2009 Perşembe

HİSPANATOLİA 2 YAŞINI DOLDURDU


2 Temmuz 2007... Hispanatolia'nın yayın hayatına girmesinden bu yana tam 2 yıl geçmiş bulunuyor. O günden bu yana küçük ekibimizde bazı küçük değişiklikler oldu elbette. 2 yıl önce Akın Özçer ve Mehmet Çiftçi'nin başlattığı portal 6 ay kadar sonra sıkıntılı bir döneme girmişti. Mehmet Çiftçi'nin ayrılmasıyla İspanyolca bölümümüzde aksamalarla karşılaşmıştık. Ardından Mehmet Çiftçi'nin yerini alan arkadaşımız Pablo Gomez, aramıza katılan Francisco Olmos ve Engin Eryiğit'le yola devam ettik.
Hispanatolia'nın yayınını sürdürmesinde mimar arkadaşımız Kaan Köksal'ın büyük katkılarını da unutmamak gerekir. İlk günden itibaren portalımızın teknik sorumluluğunu yürüttü uzunca bir süre. İkinci yılımızı doldurduğumuz bugüne kadar da teknik olarak kendisinin katkılarını almaktayız. Aslında böylesine küçük bir redaksiyon kadrosuyla hizmet verdi Hispanatolia iki yıl boyunca.
Selda Özçer ve Funda Gomez'in katkılarını da aldık elbette ama tam anlamıyla profesyonelleşemedik bu süre içinde. Aramıza katılmak isteyenler oldu ama hiçbir karşılık beklemeden özveriyle Türk-İspanyol dostluğuna hizmet edenler olarak hep küçük bir kadroyduk.İki yıl içinde Hispanatolia olarak Madrid Büyükelçiliğimizden aldığımız sembolik katkıyla yürüdük bugüne kadar. Bu katkıdan ve belki bundan daha çok demokratik duruşundan ötürü Büyükelçi Ender Arat'a teşekkürü borç biliyoruz. Çünkü Hispanatolia dışarıdan hiçbir müdahaleye maruz kalmaksızın sivil ve bağımsız bir portal olarak varlığını sürdürdü hep. Kuşku yok ki böylesine küçük bir ekiple günlük bir gazete gibi yayın hayatında kalabilmek kolay değildi. O nedenle bazı gazete haberlerine başvurmak zorunda da kaldık, hala kalıyoruz. Amacımız her bölümde orijinal katkılar yapmak olduğu halde.
Hispanatolia deyince Profesör Alejandro Lorca'yı da unutmamak gerek. Madrid Otonom Üniversitesi Ekonomi Bölümü Başkanı Profesör Lorca, Türkiye'nin AB ile müzakerelerini destekleyen GANETU'nun da Başkanı. Profesör Lorca'nın karkılarıyla 3. yılımızda yeniliklere gidecek, portala biraz daha bilimsel bölümler ekleyeceğiz. Hatta bir Internet Radyosu oluşturma projemiz de var. Bütün bunlar için portalımızda teknik olarak da değişikliklere gideceğiz. Bütün bunlar için kuşku yok ki profesyonelleşmek, belirli bir bütçeye sahip olmak gerekiyor. Bu aşamaya henüz gelmedik ama MAPFRE/Genel Sigorta bu yıl Hispanatolia'ya sponsor olmayı öngörüyor.
Bütün bu yenilikleri ilerideki haftalarda ve aylarda görmeyi umut ediyor, 2. yaşımızı bu vesileyle kutluyoruz.