Ispanyollarin surekli yedikleri ve hafif bir aperatif istediginizde kolayca yapabileceginiz bu tarif icin klasik bir Ispanyol efsanesi diyebiliriz .Tadi bizim damak tadimiza cok yakin olan bu omleti mutlaka denemelisiniz.Afiyet olsun...
Hazırlama: 25 dakika
Pişirme: 10 dakika
750 gr. patates
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 büyük baş soğan
6 yumurta
karabiber tuz
Patatesleri soyun. Yıkayıp kurulayın ve ince 3-4 mm.lik yuvarlak dilimler halinde kesin. Soğanları halka halka doğrayın. Zeytinyağının 1 çorba kaşığını ayırın. Kalanını büyük bir tavaya koyun ve kızdırın. Yağınız kızınca içine patates ve soğanları atın, kapağını kapatarak 15 dakika sebzeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Arada sırada tahta kaşıkla kırmadan patates ve soğanları çevirin. Patates ve soğanların kavrularak yanmamasına dikkat edin.
Patatesler yumuşayınca tavayı ateşten çekip 10 dakika kadar soğumaya bırakın. Derin bir kapta yumurtaları çırpın. İçine patates ve soğan karışımını atın. Arzunuza göre tuz ve karabiber serpip birlikte karıştırın.
Başka bir tavanın dibine tam tavanın dibine göre, yağlı kağıt serin. Üzerini kalan yağın yarısı ile yağladıktan sonra, biraz kızdırıp yumurta ve patates karışımını içine dökün. Üzerini kaşıkla düzelterek orta ateşte 5-6 dakika omletin altı nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra omletin kağıda yapışmamasını sağlamak için tavayı hafifçe sallayın ve kağıtla birlikte omleti büyük düz bir tabağa alın. İçinde kızarttığınız tavayı kalan, yarım çorba kaşığı yağ ile yağladıktan sonra, tabaktaki omletin üzerine kapatın. Tavayı tabakla birlikte ters çevirerek omleti tavaya alın. Omletin üzerindeki yağlı kağıdı, omleti bozmadan alın ve atın. Tekrar 3-4 dakika omletin altı da altın rengi alıncaya kadar orta ateşte kızartın. Daha sonra omleti geniş bir tabağa alıp, ya yanında salata ile hafif bir yemek olarak, ya da oda sıcaklığında soğuyunca, 2 cm.lik küpler halinde keserek mükemmel bir "Tapas" olarak servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder