9 Kasım 2007 Cuma
Ispanyol kahvaltisi DESAYUNO...
Ispanya´da bolgeler arasi cografi ve kulturel
farklilik yemek tariflerinede yansiyor.Ispanyol mutfagi cok degisik lezzetleri birarada barindiriyor.Fume salam, balik zeytin ve sarimsak ise her Ispanyol´un vazgecilmezleri arasinda bulunuyor.Kahvaltida da “Iberia” zeytinli ekmek veya “Bocadillo con tomate” domatesli ekmek, Ispanyol tarzi kahvaltinin simgesi olarak gosteriliyor.Bu lezzetleri ise ¨Cafe con leche ¨sutlu kahve tamamliyor. İspanyol kahvaltılarında zeytin yenmez hatta kahvaltıda Tostado denilen kızarmış ekmekten başka bir şey yenmez. Günün ilk öğünü için Tosatado (kızarmış ekmek) yenir ve yanında kahve içilir. Kızarmış ekmeğin üzerine zeytinyağı dökülebilir, zeytinyağı ya sade ya da sarımsaklıdır. Tostado’nun üzerine tereyağı, reçel, jambon ya da bunların birleşiminden oluşan bir karışım konulur. Ama kahvaltıda Tostado’dan başka bir şey yenmez. Herhangi bir Türk’ü 4-5 porsiyon İspanyol kahvaltısı ancak doyurur. Tostado’nun yanında sert bir kahve içilir ve akşamın yorgunluğu atılarak güne zinde başlanır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder