18 Mart 2010 Perşembe

JUAN CORREAS EXPO 2016 İÇİN ANTALYA'DA


Dünyanın en büyük fuar organizasyonlarından EXPO 2016'ya ev sahipliği yapacak olan Antalya’da çalışmalar sürüyor. EXPO ile ilgili çalışmalara ivme kazandırmak ve bir yol haritası çizmek amacıyla, EXPO konusunda dünyanın önemli uzmanlarından İspanyol Juan Correas, Antalya İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nde eğitim semineri verdi.

Seminerde, EXPO'nun ülkelerin tanıtım aracı olmasının yanında siyasi ve kültürel bir etkinlik de olduğunu söyleyen Correas, "EXPO ülkenizin görünürlülüğünü artırır. Düşünün 6 ay boyunca dünya medyasında olacaksınız. Dünyanın ilgisi sizin ülkeniz üzerinde olacak." dedi.

Eğitim seminerine katılan Dışişleri Bakanlığı Yurtdışı Tanıtım Daire Başkanı Necil Nedimoğlu, Fransa'ya Eyfel Kulesi kazandıranın o dönem düzenlenen bir EXPO olduğunu belirterek, "Antalya'ya Eyfel inşa edelim demiyorum ama bu tür katkılar yapmak lazım. EXPO'nun düzenlendiği şehirler hala bazı yapılarla turist çekiyor, markalaşıyor." diye konuştu.

Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu da EXPO'yu Antalya'ya getirene kadar önemli çalışmalara imza attıklarını, ancak asıl çalışmanın şimdi başladığını vurguladı. Bağdatlıoğlu, "EXPO'yu almak değil, yönetmek daha önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Seminer öncesi konuşan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli, EXPO 2016'nın tarımı ilgilendirdiğini vurgulayarak, "Antalya milletvekillerinin, yerel yöneticilerin ve sivil toplum temsilcilerinin Ankara'da yaptıkları girişimleriyle beraber, bakanlık olarak EXPO çalışmalarında etkin rol almaya karar verdik." diye konuştu. EXPO 2016'da yapılması gerekenlerle ilgili bir yol haritası çıkarılması gerektiğini vurgulayan Şelli, "Hangi kurumun, nasıl sorumluluk alacağını belirlemeliyiz." şeklinde konuştu.