31 Ocak 2010 Pazar

THY SPANAİR İLE ORTAK UÇUŞ ANLAŞMASI İMZALADI


Türk Hava Yolları (THY) Spanair ile ortak uçuş anlaşması imzaladığını açıkladı. THY'den yapılan açıklamaya göre anlaşma kapsamında her iki havayolu, uçuşlarında birbirlerinin kodlarını kullanabilecek.
İşbirliği kapsamında, THY, Spanair tarafından icra edilen iç hat uçuşlarında "TK" kodunu, Spanair ise Türk Hava Yolları tarafından icra edilen Barselona, Madrid ve Ankara uçuşlarında, "JK" kodunu kullanabilecek. Ortak uçuşlar 1 Şubat 2010 tarihi itibari ile başlayacak. Bu anlaşma ile İspanya'nın iç hat uçuş noktaları, Türk Hava Yolları'nın 119 dış ve 37 iç hattan oluşan uçuş ağına bağlanabilecek.
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Türk Hava Yolları Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Temel Kotil, Spanair ile gerçekleştirilen ortak uçuş anlaşmasını büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını ve Star Alliance'a üyelikten kaynaklanan sinerji ile, hem Türk Hava Yolları, hem de Spanair için bu anlaşmanın yolculara daha fazla hizmet sunma sürecinde son derece önemli olduğuna vurgu yaptı.
Spanair CEO'su Michael Balint Szücs ise, Türk Hava Yolları ile başlattıkları ortak uçuşlar ile İspanya'dan dünyaya yüksek kalite standartlarında daha fazla bağlantılı uçuş sunduklarını belirtirken, bu işbirliğini bir stratejik ortaklık olarak değerlendirdiklerini bildirdi.

15 Ocak 2010 Cuma

TOM CRUİSE İSPANYOL TURİZMİNİN HİZMETİNDE

Küresel ekonomik krizden büyük darbe alarak çıkan İspanya turizmi, ümidini Hollywood yıldızlarına bağladı. Turizmde bu sabah'ın Daily Mail Gazetesi'nden aldığı habere göre; İspanya Hükümeti, Tom Cruise ve Cameron Diaz'ın başrollerini paylaştığı "Knight and Day" adlı filme ülke tanıtımı için özel destek veriyor.

İspanyol yetkililer, iki ünlü Hollywood yıldızının rol aldığı film sayesinde İspanyol şehirlerinin popülaritesini arttırmayı hedefliyor. Euro bölgesi dışındaki pazarlardan gelen ziyaretçi sayılarında ciddi düşüşler yaşayan İspanya, özellikle şehir turizmini canlandırmayı amaçlıyor.

İspanya, turizmi canlandırmak için daha önce de çeşitli Hollywood yapımlarına önemli destekler vermişti. Başrolünü Scarlett Johansson'un üstlendiği "Vicky Cristina Barcelona" filmi, Barselona şehri için önemli bir tanıtım sağlamıştı.

Kanarya Adaları yönetimi de 1973 yılında ünlü aktör Steve McQueen'in başrolünde oynadığı "Papillon" filminin yeniden çekilmesi için bütçe desteği verme kararı aldı. Filmin yapımcılığını Schindler'in Listesi ve Gladiator gibi Oscar'lı filmlerin de yapımcısı olan Branko Lustig yapacak.

Lustig geçen yıl konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Buradaki yetkililer filmleri sevdikleri için değil parayı seçtikleri için destek veriyorlar. Biz onların sokaklarını, insanlarını çekeceğiz ve dünyaya yayacağız" şeklinde konuşmuştu.